Cuma, Nisan 26, 2024
Ekonomi

New York borsası karışık seyirle açıldı

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,25 eksilişle 30.141,85 puandan harekât gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 0,24 düşüşle 3.690,40 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,07 çoğalışla 12.473,35 puandan harekât görmeye başladı.

Geçen haftayı rekor seviyelerde kapayan endeksler, yeni haftanın ilk harekât gününde karmaşık bir seyir izledi.

Endekslerdeki karmaşık seyirde, yeni tip koronavirüs Kovid-19 olaylarındaki çoğalış ve salgının ekonomik tesirine karşı yaşama geçirilmesi tasarlanan teşvik kolisine dair temenniler tesirli oldu.

Amerika Birleşik Devletlerinde virüs bulaşan birey rakamı 15 milyonu aşarken, salgını hakimiyet altına almaya müteveccih yeni kısıtlamalar getirildi. Ülkenin California eyaletinin San Jaoquin ve Güney California bölgelerinde, yükselen Kovid-19 hadiseleri dolayısıyla “konutta kal” yönergeyi yayımlandı.

Ülkede geçen hafta yayımlanan istihdam raporu ise piyasaları hayal kırıklığına uğratmış ancak teşvik umutlarını artırmıştı.

Amerika Birleşik Devletlerinde tarım harici sektörlerde istihdamın kasımda 245 bin birey çoğalarak piyasa temennilerini karşılayamamasının ardından Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer, istihdam raporunun “eforlu ve acil dayanak” gereksiniminin her zamankinden daha ehemmiyetli olduğunu gösterdiğini ifade etmişti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ise teşvik kolisine ait Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’ndeki görüşmelerin ivme kazandığını belirterek Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell ile mevzuya ait bir telefon görüşmesi hakikatleştirmişti.

Analistler piyasaların bu hafta, Kovid-19 salgınının ekonomik tesirlerine müteveccih teşvik kolisine ait büyümeleri ve geçen hafta başında öneri edilen 908 milyar dolarlık kolinin ayrıntılarını takip edeceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir;  Portföylerde spekülatif hisselere yer var mı? Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

] }