Cuma, Mayıs 3, 2024
Ekonomi

3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman, kimlere verilecek?

3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman, kimlere verilecek?

Kamu çalışanlarında maaşlarında, tazminatlarında ve emekli aylıklarında yaşanacak artış için 3600 ek gösterge geri sayımına başladı. Peki, bu göstergeden kimler faydalanabilecek, yapılan son açıklamalar neler?

3600 EK GÖSTERGE ÇIKTI MI, NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ek gösterge henüz çıkmasa da süreçte oldukça olumlu gelişmeler yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “3600 ek gösterge meselesini teknik olarak toplumda hakkaniyet duygusunu zedelemeyecek şekilde ele alıyoruz. Önümüzdeki hafta komisyonumuzu toplayacağız. Sonra da yüce Meclis’e göndereceğiz. Sizin takdirinizle bu meseleyi bir vaat olmaktan çıkardık, ‘2022 yılında uygulamaya sokacağız’ diye imzaladık. Meclis’e geldiği zamanda Meclis’in gereğini yapacağına inancımız tamdır” dedi.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECE?

Merakla beklenen gösterge, dört meslek grubunu polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireleri kapsıyor. Böylece 2200 ve 3000 olan ek gösterge, 3600’e çıkacak.

Düzenleme, meslek gruplarına göre farklılık göstermeyecek, bu meslekleri kapsayan tek bir düzenleme yapılarak, ek gösterge yükseltilecek. Böylece memurların ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek.

 

İlginizi Çekebilir;  3600 ek gösterge verilecek mi, son durum ne? 3600 ek gösterge ne zaman, kimlere verilecek?

Bir yanıt yazın

] }