Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ekonomi

2023 memur ve emekli zammı ne zaman belli olacak? Memur ve emekli zam oranı ne kadar, yüzde kaç?

2022 memur ve emekli zammı ne zaman belli olacak? Memur ve emekli zam oranı ne kadar, yüzde kaç?

Kamu çalışanları memurlar ile emekliler TÜİK’in açıklayacağı enflasyon oranı sonrasında maaşlarında ortaya çıkacak enflasyon farkını öğrenecekler. Ancak asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zam sonrası memur ve emeklide de ekstra iyileştirme beklentisi oluşmuştu. Bu kapsamda enflasyon farkına ek olarak bir de iyileştirme bekleniyor. Bu karar içinse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yapacağı açıklama beklenecek.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

TÜİK aralık ayı enflasyon oranı 3 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da duyurulacak. Bu açıklamanın sonrasında memur ve emeklinin alacağı enflasyon farkı kesinleşecek.

Ancak gözler diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı kabine kararları açıklamasında olacak. Akşam saatlerinde Erdoğan’ın kamera karşısına geçmesi bekleniyor.

Açıklamaların tamamı ve oluşan tablo anlık olarak CNN TÜRK ekranlarında yerini alacak.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMAN ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLACAK?

CNN TÜRK muhabiri Duygu Ayaz Bayram milyonların beklediği haber ile ilgili son durumu aktardı:

Memurların gözü kulağı açıklanacak zam haberlerinde. Bunun içinde pazartesi günü önemli bir tarih. Çünkü enflasyon rakamı açıklanacak. Aralık ayı enflasyon rakamı ile birlikte de Memur zamlarının genel bir çerçevesi netleşmiş olacak. Çünkü alacakları zam için enflasyon rakamı artı imzalanacak ek protokol belirleyici olacak. Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin ocak maaşlarına yüzde 5 zam olacak. SSK ve BAĞKUR emeklilerinin de zam oranı yine 3 Ocak’ta belli olacak. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personeller ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını da 15 Ocak’ta alacak.

İlginizi Çekebilir;  Dünya borsalarında görünüm negatif Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Emekli maaşına yapılacak olan zam oranı 3 Ocak tarihinde netleşecek. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Fiyatlar yükseliyor. Fiyatları indirmek için mücadele ederken diğer taraftan milletimizin alım gücünü artırmak için hem asgari ücreti tarihi bir şekilde yükseltiyor hem de önümüzdeki günlerde inşallah memur ve emekli maaşlarında da düzenlemeler yapılarak, vatandaşımızın alım gücünün azalmaması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ediyoruz. Asgari ücret 4 bin 253 lira oldu. İnşallah memura da gerekli zamlar verilecek” dedi. 

YouTube video

Bir yanıt yazın

] }