Pazar, Mayıs 5, 2024
Ekonomi

Altın fiyatı yatay seyirde Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Altın fiyatı hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Altın fiyatı yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Altın fiyatı forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Altın fiyatı grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Altın fiyatı fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Altın fiyatı Yorum 2023

Altın fiyatı piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Altın fiyatı grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Dün, dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,3 artışla 965,9 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışının hemen altında 965,7 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.584 lira, Cumhuriyet altını da 6.470 liradan satılıyor.

Dün, yüzde 0,1 artışla günü 1.740,2 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 1.734,9 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD’de enflasyon ve resesyona ilişkin endişelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Dün ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin yaptıkları açıklamalarda resesyon riskinin korkulduğu kadar güçlü olmayabileceğini söylediklerini anımsatan analistler, Fed’in önceliğinin enflasyonu kontrol altına almak olduğunu ifade etti.

Analistler, Fed’in para politikası kararlarında bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdamı dikkatle takip etmesinin verinin önemini artırdığını belirterek, açıklanacak verilerin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini kaydetti.

İlginizi Çekebilir;  Piyasalarda gün ortası 05/01/2023 Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bugün, yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD’de işsizlik oranlarının ve toptan stokların takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.720 doların destek, 1.760 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, ‘Dün 1738 seviyelerinden açılan ons altın, gün içinde yatay seyir izleyerek 1740 seviyelerinde -bir miktar değer kazancı ile- günü kapattı. Hafta başında ise 1812 seviyesinden açılan ons altın hafta boyu kademeli düşüşler gerçekleştirdi. Yılın ikinci yarısının ilk haftasına genel olarak baktığımızda ABD kanadından gelen haber akışları ons altın üzerinde ciddi baskılara neden oldu. Fed tutanaklarının açıklanmasıyla yüksek enflasyonun sürmesi halinde piyasaya ‘ ’daha kısıtlayıcı ’ ’ para politikası uygulanabileceği vurgulandı. Piyasalar 26-27 Temmuz ’da yapılacak Fed toplantısında 75 baz puan faiz artıracağı yönünde hemfikirler. Uygulanan sıkı para politikasıyla güçlenen dolar ve yükselen ABD getirileri, güvenli liman olarak altının yerini almasıyla değerli metal üzerinde baskı oluşturan nedenlerden biri olduğu söylenebilir. Bugün gözler ABD kanadından gelecek Tarım Dışı İstihdam verisinde olacak. Veri TSİ 15 Hisse Net Yorumlar 2022,30 ’da açıklanacak ve küresel bazda hareketliliği oldukça artıracaktır. Bilindiği gibi FED son toplantısında faiz artış yoluna gitmiş ve ABD kanadından gelecek verileri yakından izleyeceğini belirtmişti. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1752 – 1785 – 1813 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1725 – 1700 – 1675 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.’ denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, ‘Ons altında 1.800 desteğinin kırılmasıyla satışlar hızlanırken, bu aşamada 1.720-1.700 destekleri takip edilebilir. 1.785-1.800-1.850 ise direnç seviyeleridir. 1.850 tekrar aşılmadıkça yukarı yönlü tepkilerin satış fırsatı oluşturacağı kanaatindeyiz.’ denildi.

İlginizi Çekebilir;  ABD vadeli endeksleri eksiye döndü Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

TCMB piyasayı 112 milyar TL fonladı

Altın tehlikeli bölgede


Altın fiyatı Analiz

Altın fiyatı net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Altın fiyatı yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Altın fiyatı grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Altın fiyatı

Altın fiyatı yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Altın fiyatı grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Altın fiyatı yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Altın fiyatı Uzman Yorumları

Altın fiyatı analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Altın Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Altın uzun vade için hissenin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

Altın durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

Altın için hissenin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

Altın için hissenin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.