Pazar, Mayıs 5, 2024
Ekonomi

Gram altın yükselişini sürdürüyor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Gram altın hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Gram altın yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Gram altın forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Gram altın grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Gram altın fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Gram altın Yorum 2023

Gram altın piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Gram altın grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Cuma günü ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 1.017,3 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 1.018,2 liradan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.670 lira, Cumhuriyet altını da 6.824 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, su dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 1.764,6 dolardan işlem görüyor.

Analistler, özellikle ABD ’de açıklanan son verilerin küresel resesyona ilişkin endişeleri artırması ve buna paralel ABD Merkez Bankası’nın (Fed) daha yavaş faiz artışına gideceği beklentilerinin geçen hafta altın fiyatlarını desteklediğini söyledi.

Bu hafta Fed yetkililerinin resesyon ve gelecek dönem para politikası hakkında yapacağı değerlendirmelerin yanı sıra hafta boyunca İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı ile yoğun veri ve haber gündeminin takip edileceğini ifade eden analistler, bugünün veri gündeminde, dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi verilerinin öne çıktığını kaydetti.

İlginizi Çekebilir;  Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? MB Ağustos 2023 faiz kararı ne olur?

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.750 doların destek, 1.790 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, ‘Hafta başı 1727 seviyelerinden başlayan ons altın, hafta boyunca gösterdiği kademeli artışlarıyla haftayı mart ayının başından bu yana ilk defa yüzde 2,23 artışla 1765 seviyesinden tamamladı. Bu artışın arkasında, zayıflayan dolar ve düşen tahvil getirilerinin yanında, ABD ’nin teknik olarak resesyona girmesi, değerli metal yatırımcılarını altına iten kuvvet oldu. Geçen hafta piyasalar Fed Faiz kararını ve ardından bölgeden gelen büyüme verisini takip etti. Beklentilere paralel 1980 yılından bu yana art arda yaptığı 75 baz puan faiz artışıyla Fed, sıkı politikasına devam etti ve ardından gelen büyüme verisi yıllık bazda 0,9 daraldı ve ABD ekonomisi teknik olarak resesyona girmiş bulundu. Hazine Bakanı Janet Yellen, enflasyonu dizginlemek adına uygulanan politikalarda ekonomide bir yavaşlama görülmesi muhtemel ve kabul edilebilir olduğunu belirtti ve bu durumun ülkenin resesyona girdiği anlamına gelmediğini vurgulayarak resesyonu reddetti. ABD ekonomisi 2 çeyrek üst üste daralmasıyla piyasalarda, faiz artışlarında bir yavaşlama olabilir beklentisi oluştu ve ons altın bu durumundan pozitif etkilenerek değer kazandığını söyleyebiliriz. Yeni güne 1764 seviyesinden başlayan ons altında piyasalar, TSİ 17 Hisse Net Yorumlar 2022,00 ’de ABD ’den gelecek olan ISM İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi(PMI) yakından takip edilecektir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1771 – 1790 – 1810 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1757 – 1745 – 1732 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.’ denildi.

İlginizi Çekebilir;  Yaz rallisi bitti, sıra ayı rallisinde Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

A1 Capital Yatırım bülteninde, ‘Gram Altın ’da yükseliş eğilimi Cuma günüde etkili oldu ve günü %0.46 değer kazanımı ile 1017.26TL ’den tamamladı., Teknik göstergelerde pozitif görünüm korunuyor. Ancak bazı kısa vadeligöstergelerin aşırı alım seviyelerine yükselmiş olması ve son günlerde etkili olan alımlar ile kısa vadeli dirençlere yaklaşılmış olması kar satışları açısından risk oluşturuyor. Gün içi hareketlerde İlk direnç noktası olarak 1033 TL seviyeni takip edeceğiz. Bu seviyenin aşılması sonrasında ise 1042- 1058 TL dirençleri hedeflenebilir.
Ons/Altın ’da tepki hareketi etkisini sürdürürken, Cuma %0.58 oranında değer kazanımı ile 1766 ’dan kapanış gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta etkili olan tepki hareketi sonrasında kısa vadeli göstergeler aşırı alım seviyelerine ulaşmış durumda. Ancak göstergelerde şimdilik net bir güç kaybı görülmüyor 1758$ seviyesi ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Bu seviyenin üzerindeki hareketlerde ise 1787 ve 1805 seviyelerini üst dirençler olarak verebiliriz.’ denildi.

Dolarda yükseliş sürüyor


Gram altın Analiz

Gram altın net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Gram altın yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Gram altın grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Gram altın

Gram altın yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Gram altın grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Gram altın yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Gram altın Uzman Yorumları

Gram altın analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


İlginizi Çekebilir;  Deutsche Bank'tan Türkiye raporu Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

Gram altın Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

Gram altın uzun vade için hissenin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

Gram altın durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

Gram altın için hissenin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

Gram altın için hissenin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.