Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ekonomi

Şirketler kredileri döviz satarak kapatıyor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Şirketler kredileri hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Şirketler kredileri yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Şirketler kredileri forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Şirketler kredileri grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Şirketler kredileri fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Şirketler kredileri Yorum 2023

Şirketler kredileri piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Şirketler kredileri grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Merkez Bankası’nın haftalık para ve banka istatistiklerine göre geçen hafta yurt içi yerleşiklerin döviz mevduat stoku 3.3 milyar dolar düşüşle 213 milyar 880 milyon dolara geriledi. Parite etkisinden arındırılmış düşüş 1.4 milyar dolar olurken bunun neredeyse tamamı şirketler kaynaklı oldu. Parite etkisinden arındırılmış haftalık değişimde bireylerin döviz mevduatlarında 72 milyon dolarlık sınırlı bir artış gözlendi. Böylece 19 Ağustos itibarıyla bireylerin döviz mevduat hesapları 130 milyar 841 milyon dolara, şirketlerin ise 83 milyar 42 milyon dolara geriledi.

Sözcü’den Mehtap Özcan Ertürk’ün haberine göre şirketlerin döviz hesaplarındaki düşüşün yanı sıra bir süredir azalma eğiliminde olan döviz kredilerinde de daha hızlı bir düşüş trendi gözleniyor. Aynı tarihlerde şirketlerin döviz mevduatlarının ise 90 milyar dolardan geçen hafta itibarıyla 83 milyar dolara gerilediği görülüyor. BDDK’nın verilerine göre yıl sonunda 156 milyar 607 milyon dolar olan ticari döviz kredileri 17.6 milyar dolar azalışla, 139 milyar dolara gerilediği gözleniyor. Döviz kredi hacminde özellikle haziran ayı itibarıyla gözlenen hızlı düşüş, şirketlerin döviz satışında, kredi kapamanın da payının olabileceğini düşündürüyor.

İlginizi Çekebilir;  Asgari ücrette son toplantı ne zaman?

YÜKSEK FAİZ ETKİSİ

Döviz krediler uzun vadede sürekli düşüyor fakat bu son hızlanmanın nedeninin yükselen döviz kredi faizlerinden kaynaklı olabileceğine dikkat çekiyor. Merkez Bankası verilerine göre 19 Ağustos itibarıyla dolar cinsi ticari kredilerde ortalama faiz yüzde 9.15’e, Euro cinsi ticari kredilerde ise faiz yüzde 7’ye ulaşmış durumda.

TCMB REZERVLERİ DÜŞÜŞE GEÇTİ

Rusya’nın Akkuyu yatırımı için para göndermesinin de etkisiyle son üç haftada yükseliş kaydeden Merkez Bankası (TCMB) rezervleri, geçen hafta azaldı. Bankanın brüt rezervi geçen hafta 1.7 milyar dolarlık düşüşle 112.3 milyar dolara geriledi. Bu rakamın 40.8 milyar dolarını altın rezervi, 71.5 milyar dolarını döviz rezervi oluşturdu. Bankanın net rezervi de geçen hafta 15.7 milyar dolardan 13.9 milyar dolara geriledi. Swap hariç net rezerv pozisyonu ise bir önceki hafta -52.7 milyar dolarken geçen hafta -51.6 milyar dolar oldu.

TCMB rezervleri azaldı

 

Döviz mevduatları 3,26 milyar dolar azaldı

 

Bankacılık sektörü kredi hacmi 6 trilyon 596 milyar liraya yükseldi

 


Şirketler kredileri Analiz

Şirketler kredileri net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Şirketler kredileri yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Şirketler kredileri grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Şirketler kredileri

Şirketler kredileri yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Şirketler kredileri grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Şirketler kredileri yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

İlginizi Çekebilir;  Avrupa'da kömür fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü

Şirketler kredileri Uzman Yorumları

Şirketler kredileri analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }