Pazartesi, Mayıs 20, 2024
Ekonomi

BoJ tahvil alımlarını yükseltmeye devam ediyor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

BoJ tahvil hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. BoJ tahvil yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. BoJ tahvil forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. BoJ tahvil grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. BoJ tahvil fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

BoJ tahvil Yorum 2023

BoJ tahvil piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen BoJ tahvil grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ), 20 Aralık toplantısında getiri eğrisi kontrolü üst bant hedefini yükseltmesinin ardından yaşanan dalgalanma yılsonunda da sürüyor.

BoJ, yılsonuna yaklaşırken, yüzde 0,25’ten yüzde 0,50’ye çekilen getiri eğrisi hedefini tutturmak için takvim dışı alımlarını artırıyor. Merkez Bankası’nın bu ay yaptığı takvim dışı alımların tutarının 17 trilyon yeni (128 milyar dolar) aştığı hesaplanıyor.

BoJ, yılın son işlem günü 2 yıllık tahvilleri yüzde 0,04 seviyesinden, 5 yıllıkları ise yüzde 0,24 seviyesinden alacağını açıkladı. Banka, bir yandan da bankacılık sistemine ek likidite sağlamayı sürdürüyor. BoJ’dan yapılan açıklamada, gelecek hafta için bankalara 2 yıl vadeli sıfır faizli likidite sağlanacağı belirtildi.

BoJ’un getiri eğrisi bandı kontrolünde marjı sürpriz bir şekilde genişletmesi, piyasa oyuncuları tarafından olumsuz karşılanmıştı. BlueBay başta olmak üzere birçok aracı kurum, bono cephesinde satışa geçerken, yen alımını artırma yönünde pozisyonlanmaya başladığını açıkladı.

Pazartesi ve Salı günü, Japonya’da bono piyasası kapalı olacak. Perşembe günü ise 10 trilyon yenlik ihale açılacağı açıklandı.

İlginizi Çekebilir;  ŞOK aktüel ürünleri 10-16 Mart 2023! Bu hafta ŞOK’ta neler var?

Japon Merkez Bankası’nın getiri eğrisi kontrolü değişikliği, uluslararası piyasalarda da etkili oldu. Ülkenin yerel para cinsi tahvillerinin önemli bir bölümü uluslararası yatırımcıların elinde bulunuyor. Bu tutarın yaklaşık 2,4 trilyon dolar düzeyinde olduğu tahmin ediliyor. Bu tahvilleri teminat olarak kullanıp alınan pozisyonlarda, maliyet değişikliği nedeniyle gelecek yıl ile birlikte değişim yaşanabileceği belirtiliyor.

Japonya’da sanayi üretimi düştü

 

Japonya’da enflasyon 41 yılın zirvesinde

 

Japon yeni ABD doları karşısında toparlandı

 

Japon hisse senetlerinde ralli sona erecek

 


BoJ tahvil Analiz

BoJ tahvil net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde BoJ tahvil yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. BoJ tahvil grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

BoJ tahvil

BoJ tahvil yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. BoJ tahvil grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. BoJ tahvil yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

BoJ tahvil Uzman Yorumları

BoJ tahvil analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }