Cuma, Mayıs 3, 2024
Ekonomi

En yüksek reel getiri borsada gerçekleşti Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

En yüksek hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. En yüksek yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. En yüksek forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. En yüksek grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. En yüksek fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

En yüksek Yorum 2023

En yüksek piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen En yüksek grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %15,09, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise %13,47 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) %6,47, külçe altın %4,86, Euro %4,35, mevduat faizi (brüt) %1,57 ve Amerikan Doları %0,50 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlamıştır. TÜFE ile indirgendiğinde DİBS %4,97, külçe altın %3,39, Euro %2,89 ve mevduat faizi (brüt) %0,15 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; Amerikan Doları %0,91 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

BIST 100 endeksi, üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %45,17, TÜFE ile indirgendiğinde ise %45,95 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, Amerikan Doları Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %5,99, TÜFE ile indirgendiğinde ise %5,48 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

İlginizi Çekebilir;  Moskova Borsası Tekrar açıldı - İlk işlem gününü yükselişle tamamladı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Altı aylık değerlendirmeye göre BIST 100 endeksi; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %68,19, TÜFE ile indirgendiğinde ise %78,23 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, aynı dönemde külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %11,57, TÜFE ile indirgendiğinde ise %6,29 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde gerçekleşti

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde BIST 100 endeksi; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %34,44, TÜFE ile indirgendiğinde %61,81 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından DİBS %20,81, külçe altın %30,20, Amerikan Doları %30,40, Euro %34,80 ve mevduat faizi (brüt) %41,25 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise DİBS %4,69, külçe altın %15,99, Amerikan Doları %16,23, Euro %21,52 ve mevduat faizi (brüt) %29,28 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

İhracat iklimindeki kötüleşme devam ediyor

 

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

 


En yüksek Analiz

En yüksek net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde En yüksek yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. En yüksek grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

En yüksek

En yüksek yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. En yüksek grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. En yüksek yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

İlginizi Çekebilir;  Avrupa borsaları İtalya hariç düştü Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

En yüksek Uzman Yorumları

En yüksek analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }