Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Ekonomi

Küresel ekonominin rotası ne olacak? Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Küresel ekonominin hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Küresel ekonominin yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Küresel ekonominin forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Küresel ekonominin grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Küresel ekonominin fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Küresel ekonominin Yorum 2023

Küresel ekonominin piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Küresel ekonominin grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Yüksek enflasyon ve düşük büyümenin 2023’te küresel ekonomiye damga vurması bekleniyor. Ancak, Dünya’nın en büyük reasürans şirketlerinden biri olan Almanya merkezli Münih Re’nin 2023 Ekonomik Görünümü raporuna göre küresel ekonomi, Ukrayna’daki savaşın sonuçları, keskin fiyat artışları ve yüksek faiz oranları ile başlangıçta beklenenden daha iyi başa çıkacak.

Baş Ekonomist Michael Menhart şu yorumu yaptı Hisse Net Yorumlar 2022, “Küresel ekonomi, pandemi öncesi ve savaş öncesi dönemden farklı ve muhtemelen bir süre daha bu şekilde kalacak. Enflasyon, yüksek faiz oranları, hükümet müdahaleleri ve görünümü şekillendiren jeopolitik riskler bunun en büyük sebebi. Olumlu tarafı ise küresel ekonomiye yönelik tahminler artık altı ay öncesine göre daha iyimser.”

Rapora göre, özellikle sanayileşmiş ülkelerde yüksek enflasyon ve düşen reel gelirler, tüketim mallarına olan talebi gözle görülür şekilde azaltacak.

Ayrıca 2020’de yaşanan Kovid-19 kaynaklı durgunluğun ardından tüketimde yaşanan güçlü toparlanma artık durma noktasına geldi. Şirketler açısından ise, yüksek faiz oranları nedeniyle daha az elverişli olan finansman koşulları yatırımları engelliyor.

İlginizi Çekebilir;  Finans - Ağustosta en fazla ihracat otomotivden Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Çin’in küresel ekonominin büyümesi için lokomotif olduğunu belireten analistler “Çin, küresel büyümenin lokomotifi rolünü sürdürecek ancak yoğun Kovid-19 dalgasının sonuçları ve emlak piyasasındaki sorunlar ülkenin ekonomik gelişimini engellemeye devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Raporda, büyümenin 2022’ye kıyasla bir miktar toparlanması beklenirken, geçmişte görülen büyüme oranlarından uzak kalacağı vurgulandı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, küresel ekonomide de büyük etki yaratmış, bu durum enerji ve emtia piyasalarının belirleyici ve etkili bir unsur haline gelmesine neden olmuştu.

Avrupa’da doğalgaz arzının kısıtlanabileceği ve ciddi bir durgunluğun eli kulağında olabileceği yönündeki korkular şimdiye kadar asılsız çıktı. Münih Re, geçen yıl rekor düzeyde seyreden enerji fiyatlarının etkilerinin 2023 yılında özellikle Avrupa’da büyüme ve enflasyon oranlarına damgasını vurmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Ekonomim’de yer alan habere göre, raporda Ukrayna’daki savaşın yanı sıra, ABD ile Çin arasında yaşanabilecek olası bir gerginliği, ekonomik görünümü önemli ölçüde etkileyebileceği ve bunun bir risk oluşturduğu vurgulandı.

Enflasyon birçok sanayileşmiş ülkede düşerken, gelişmiş ekonomilerde yüksek kalmaya devam edecek. Raporda bu eğilimin 2023 boyunca devam etmesi bekleniyor.

Michael Menhart yaptığı değerlendirmede “Enflasyon zorlu olmaya devam ediyor. Genel enflasyon rakamları aşağı doğru dönerken, gelişmiş ekonomilerin çoğu için altta yatan enflasyon baskıları yükselmeye devam ediyor.  Enflasyonun 2024 yılına kadar merkez bankası hedeflerinin üzerinde kalacağını düşünüyoruz.” dedi

Küresel piyasalarda yön arayışı devam ediyor

 


Küresel ekonominin Analiz

Küresel ekonominin net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Küresel ekonominin yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Küresel ekonominin grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

İlginizi Çekebilir;  ABD vadeli endekslerinde toparlanma Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Küresel ekonominin

Küresel ekonominin yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Küresel ekonominin grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Küresel ekonominin yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Küresel ekonominin Uzman Yorumları

Küresel ekonominin analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }