Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ekonomi

Ekonomistlerden faiz tahmini Hisse Net Yorumlar 2023, Merkez Bankası’nın kararı ne olacak? Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Ekonomistlerden faiz hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Ekonomistlerden faiz yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Ekonomistlerden faiz forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Ekonomistlerden faiz grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Ekonomistlerden faiz fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Ekonomistlerden faiz Yorum 2023

Ekonomistlerden faiz piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Ekonomistlerden faiz grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK) bu ayki toplantısına ilişkin medyan beklenti, faizin 1.150 baz puan artırılacağı ve yüzde 8,50 seviyesinden yüzde 20,00 seviyesine yükseltileceği yönünde oluştu.

Ekonomistler, ekonomi yönetimindeki atamaların ve yapılan açıklamaların faiz artırım beklentilerini pekiştirdiğini, bununla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizler konusunda aynı noktada olduğuna ilişkin ifadelerin atılacak adımların daha küçük ölçekli kalabileceği yönünde soru işaretleri yarattığına dikkat çekiyorlar.

Foreks Haber anketine katılan 15 ekonomistin tamamı faizin artırılacağını öngördü. En yüksek tahmin yüzde 30,00 olurken, en düşük tahmin yüzde 15,00 olarak gerçekleşti.

Ankette, 2023 yıl sonuna ilişkin görüş veren 10 ekonomistin medyan faiz tahmini yüzde 26,50 oldu. Yıl sonu Faiz tahminlerinde maksimum beklenti yüzde 35,00, en düşük beklenti ise yüzde 18,00 oldu. Geçen ayki ankette medyan tahmin yüzde 13,25 seviyesinde oluşmuş, tahmin aralığı ise yüzde 25,00 ila yüzde 8,00 bandında gerçekleşmişti.

İlginizi Çekebilir;  Günün önemli şirket haberleri 04/01/2023 Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

12 ay sonrasına ilişkin haftalık repo faizi sorusuna yanıt veren 6 ekonomistin medyan tahmini yüzde 20,00 olurken, en yüksek tahminde bulunan ekonomist yüzde 25,00, en düşük tahminde bulunan ekonomist ise yüzde 15,00 beklentisini paylaştı.

Gedik Yatırım Ekonomisti Serkan Gönençler, Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan atamalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın atılacak adımları kabullendiği yönündeki açıklamalarını, piyasadaki faiz artırım beklentilerini pekiştirici olarak nitelendirdi.

Mehmet Şimşek ’in ekonomi politikalarının kurala dayalı, uluslararası normlara uygun ve öngörülebilir olacağı yönündeki taahhütleri baz alındığında, politika faizinin kademeli olarak mevduat faizlerine yaklaştırılmasının beklenebileceğini vurgulayan Gönençler, “Bu kapsamda, politika faizinin bu toplantıda %25,00 seviyesine yükseltilmesini ve sonraki toplantılarda artışların devam edeceğine dair bir sinyal verilmesini bekliyoruz. Bununla beraber, Erdoğan ’ın faizler konusunda kendisinin aynı noktada olduğu ve radikal bir değişiklik beklenmemesi yönündeki söylemlerinin, atılacak adımların daha küçük ölçekli kalabileceği yönünde soru işaretleri yarattığını da belirtmek lazım.” dedi.

Trive Yatırım Araştırma Direktörü Dr. Tuğberk Çitilci ise 22 Haziran Perşembe günü TCMB tarafında politika faizinin %22.50 seviyesine yükseltilmesini beklerken, açıklama metninde ilerleyen toplantılarda faiz artışı olabileceği ve para politikasının yol haritasına ilişkin mesajların verilmesi beklediklerini kaydetti. Çitilci “Stratejimiz tek seferde sert faiz artışı değil zamana ve koşullara bağlı olarak büyüme ve istihdamı gözeterek gelecek parçalı faiz artışları şeklindedir. Merkez Bankası ’nın politika faizinde beklentilerin aksine çok sert artışlara gitme potansiyelini düşük olarak değerlendiriyoruz. Bu noktada sadece faiz artışının dış kaynak çekmek konusunda yeterli olmayacağını ve özellikle 3 aylık dönemde dış politika faktörlerinin (İsveç – Türkiye NATO görüşmeleri) belirleyici olacağını düşünüyoruz.“ diye konuştu.

İlginizi Çekebilir;  Son dakika.. Otoparklara "LPG'li araçlara uygundur" belgesi verilecek

Çitilci, politika faizin %20 altında artması durumunda bankacılık sektörünün pozitif etkilenecekken, yabancı yatırımcının yüksek faiz artışı beklentisiyle dahil olduğu Endeks 30 kağıtlarında negatif momentumun devreye girebileceğini ifade etti. Fakat faiz kararıyla tetiklenecek olası bu aşağı yönlü hareketin sınırlı kalma potansiyelinin yüksek olabileceğine de dikkat çeken Dr.Tuğberk Çitilci, “%20 – %25 olası politika faizinde piyasa açısından pozitif olacakken, %30 ve üzeri politika faizinde bankalar negatif, sanayi pozitif olacak şekilde endeks tarafında yeni yüksek seviyelere ulaşılabilir.“ dedi.

Endeks 100 için 5300-5400 destek seviyesini izlerken önce Merkez Bankası faiz hamlesi sonrasında dış politika pozitif gelişmelerine bağlı 6500 hedef seviyesinin devreye girebileceğini görüşünü savunan Çitilci,“Tabii önce 5700 çift tepe formasyonunun kırılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

TCMB, Ocak ayında politika faizini yüzde 9,00 seviyesinde bırakırken, Şubat ayında 50 baz puan indirim kararı alarak yüzde 8,50’ye çekmişti. Merkez Bankası, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ise faizi piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 8,50 seviyesinde sabit tutmuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı, 22 Haziran Perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon ve dolar beklentisini açıkladı

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan TCMB ve faiz açıklaması

 

Erdoğan’dan faiz mesajı

 


Ekonomistlerden faiz Analiz

Ekonomistlerden faiz net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Ekonomistlerden faiz yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Ekonomistlerden faiz grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Ekonomistlerden faiz

Ekonomistlerden faiz yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Ekonomistlerden faiz grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Ekonomistlerden faiz yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

İlginizi Çekebilir;  MAALT Hisse Net Yorumlar 2023, Yeni otel yatırımı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Ekonomistlerden faiz Uzman Yorumları

Ekonomistlerden faiz analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }