Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ekonomi

Merkez’in faiz kararı sonrası dolarda yükseliş sürüyor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Merkez’in faiz hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Merkez’in faiz yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Merkez’in faiz forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Merkez’in faiz grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Merkez’in faiz fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Merkez’in faiz Yorum 2023

Merkez’in faiz piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Merkez’in faiz grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararının ardından döviz kurlarında yukarı yönlü hareketlilik yaşanıyor. Dünkü faiz kararı öncesinde 23,49 ’a kadar gerileyen dolar/TL, bu sabah 25,48 ’le rekor tazeledi.

Dolar/TL, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 13.30 itibarıyla yüzde 2,88 artışla 25,5911’den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 2,23 primle 27,8198’den, sterlin/TL de yüzde 0,6 yükselişle 31,9250’den satılıyor.

Dolar endeksi şu sıralarda yüzde 0,4 artışla 102,8 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi yüzde 0,7 değer kaybıyla 1,0880 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl iki kez Faiz artırımına gidebileceğine yönelik söylemlerin güçlenmesiyle dolar talebinin arttığını söyledi.

ABD Kongresi’ndeki sunumuna dün devam eden Fed Başkanı Jerome Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) genel olarak faiz oranlarını bu yıl yeniden ve belki 2 kez daha artırmanın uygun olacağı görüşünde olduğunu aktardı.

Öte yandan, dün para politikası kararlarını açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini 650 baz puan artırarak yüzde 8,50’den yüzde 15’e çıkardı.

İlginizi Çekebilir;  Piyasalarda gün ortası 25/08/2023 Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

TCMB’den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, “Kurul, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin başlamasına karar vermiştir.” ifadesine yer verildi.

Bugün dünya genelinde imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) veri gündeminin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 101’in destek, 103 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,‘Dolar/TL paritesi temkinli seyrinin ardından sert yükseliş gösterdi. Dün gözler TCMB faiz oranı kararındaydı. Buna göre TCMB, faizleri %8,5’ten %15 seviyesine yükseltse de konsensüs beklenti olan %20’nin altında kaldı (İnfo Yatırım beklenti Hisse Net Yorumlar 2022, %15). Karar metni incelendiğinde ise kademeli parasal sıkılaşma vurgusu dikkat çekerken verilen mesajlar piyasa tarafından olumlu karşılandı. Karar metninde ortodoks politikaya geçildiği sinyali de verildi. Karar sonrasında Dolar/TL paritesi 25 seviyesini aşarak rekor kırdı. Bugün ise TCMB Başkanı Erkan’ın bankalar ile bir toplantı gerçekleştirmesi bekleniyor. ABD tarafında ise Fed’in yıl sonuna kadar faiz artırımlarına devam edeceğini ifade etmesi sonrasında Fed Başkanı Powell dün de Senato’ya sunum gerçekleştirdi ve şahin tonunu korudu.’denildi

Dolar 24 lirayı aştı

 

JPMorgan Hisse Net Yorumlar 2022, Doların hakimiyeti sürecek

 

Merkez Bankası faizi 650 baz puan artırdı

 


Merkez’in faiz Analiz

Merkez’in faiz net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Merkez’in faiz yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Merkez’in faiz grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

İlginizi Çekebilir;  Ekonomistlerin enflasyon beklentisi belli oldu Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Merkez’in faiz

Merkez’in faiz yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Merkez’in faiz grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Merkez’in faiz yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Merkez’in faiz Uzman Yorumları

Merkez’in faiz analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }