Pazar, Nisan 28, 2024
Ekonomi

Kritik faiz kararında kaç puanlık artış bekleniyor? Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Kritik faiz hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Kritik faiz yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Kritik faiz forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Kritik faiz grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Kritik faiz fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Kritik faiz Yorum 2023

Kritik faiz piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Kritik faiz grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak kararlar bugün saat 14.00’te açıklanacak. Piyasalarda faiz artışına kesin gözüyle bakılırken, faizin ne kadar yükseltileceği merak konusu. Ekonomistlerin ortalama beklentisi 5 puan artışla faizin yüzde 20’ye çıkarılması yönünde şekilleniyor.

Societe Generale Baş Orta-Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika (CEEMEA) Stratejisti Marek Drimal, yaptığı açıklamada, TCMB’nin, 500 baz puanlık artırımla politika faizini yüzde 20’ye çıkaracağı öngörüsünde bulundu.

TCMB’nin yine içinde para politikasına ilişkin işaretlerin olacağı bir faiz artırımı yapabileceğini ifade eden Drimal, böylece politika faizinde yüzde 20 eşiğine gelinebileceğini aktardı.

Banka’nın kararının “kademeli” Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olacağını belirten Drimal, TCMB’nin bu kararının aynı zamanda haziran ayı toplantısında tespit edilen sorunlarla özellikle zorlu çekirdek enflasyonu ele alma stratejisiyle de uyum sağlayacağını kaydetti.

“FAİZ YÜZDE 25’E ÇIKABİLİR”

Marek Drimal, “TL’de son dönemdeki değer kaybının ekonomideki maliyet baskılarını artırması ve enflasyondaki düşüş sürecini yavaşlatması bekleniyor. Ağustos ayındaki toplantıda politika faizi yüzde 25’e çıkabilir.” dedi.

İlginizi Çekebilir;  Finans - ABD'de ÜFE temmuzda beklentilerin üzerinde arttı Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Commerzbank Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose, “Faizin 500 baz puan artırılacağını öngörüyorum” dedi.

Reuters’ın 23 ekonomistle yaptığı ankete göre, faizin yüzde 20’ye çıkarılması bekleniyor. 

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 28,5 oldu.

Merkez Bankası, haziran ayında 650 baz puanlık artışla politika faizini yüzde 15’e çıkarmıştı.

TCMB Faiz kararı yatırımcıların odağında

 

Ekonomistlerden TCMB faiz kararı tahmini

 

Uzmanlar, Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendirdi

 

TCMB’nin faiz kararı konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

 

Yabancı basın TCMB faiz kararını nasıl yorumladı?

 


Kritik faiz Analiz

Kritik faiz net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Kritik faiz yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Kritik faiz grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Kritik faiz

Kritik faiz yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Kritik faiz grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Kritik faiz yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Kritik faiz Uzman Yorumları

Kritik faiz analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }