Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ekonomi

Merkez’den KKM’ye yüzde 15 zorunlu karşılık Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Merkez’den KKM’ye hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Merkez’den KKM’ye yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Merkez’den KKM’ye forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Merkez’den KKM’ye grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Merkez’den KKM’ye fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Merkez’den KKM’ye Yorum 2023

Merkez’den KKM’ye piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Merkez’den KKM’ye grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK) dünkü kararında vurgulanan seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları başladı. Bu kapsamda, Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tebliğe göre kur korumalı mevduat hesapları için zorunlu karşılık oranı yüzde 15 oldu.

Düzenlemeyle sistemden yaklaşık 450 milyar TL’lik likidite çekilecek.

Dün Bloomberg HT’ye konuşan kaynaklar, kur korumalı mevduatta zorunlu karşılık artışının planlandığını aktarmıştı. Son dönemde, hem kur korumalı mevduat faizlerindeki yükseliş hem de kurdaki artıştan dolayı piyasada oluşan likidite fazlası, para politikasının etkinliğini azaltma riski oluşturuyordu. Merkez Bankası bu etkiyi ortadan kaldırmak için zorunlu karşılık politikasıyla likiditeyi sıkılaştıracak.

ZORUNLU KARŞILIK ORANI 

Zorunlu karşılık oranı mevduat kabul eden bankaların bu mevduatlara karşılık olarak TCMB’de bulundurmak zorunda oldukları mevduatların oranıdır ve bu oran TCMB tarafından kararlaştırılır. Zorunlu karşılıklar para politikasını uygulama aracı olarak kullanılabilir.

İlginizi Çekebilir;  Gram altında tarihi rekor Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Eğer bankalar atıl rezervlere sahip değilse, zorunlu karşılık oranı artırıldığında bankalar verdikleri kredileri geri çağırırlar ve bu durum para arzının azalmasına neden olur.

Merkez KKM için yeni bir adım mı atacak?

 

KKM’de artış ivmesi devam etti

 

KKM’de yükseliş sürüyor

 

Kredi kartı ve KMH faizlerinde üst limitler arttı

 

Faiz kararı sonrası piyasalarda son durum

 

Merkez Bankası faizi 250 baz puan artırdı

 


Merkez’den KKM’ye Analiz

Merkez’den KKM’ye net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Merkez’den KKM’ye yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Merkez’den KKM’ye grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Merkez’den KKM’ye

Merkez’den KKM’ye yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Merkez’den KKM’ye grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Merkez’den KKM’ye yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Merkez’den KKM’ye Uzman Yorumları

Merkez’den KKM’ye analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }