Cuma, Nisan 26, 2024
Kervansaray

Kervansaray da Gergin Genel Kurula Yatırımcı Damgası

Kayyum ile yapılan Kervansaray Yatırım Holding genelkurulu gergin geçti. Selim Sayılgan ve Zeynep Tümer’in avukatları yumruk yumruğa birbirine girdi. Gerginlik sebebiyle ertelemeye yatırımcı engel oldu.

Selim Sayılgan’ın başvurusu ile mahkeme tarafından atanan Kayyum tarafından gerçekleştirilen genel kurul gerginlik ile başladı. Kayyumun 1 saate yakın geç geldiği genel kurul Polat Renaissance otelde gerçekleştirildi.

Selim Sayılgan ve Ertan Sayılgan’a ait oyların donuk olması tartışma yarattı

Kervansaray Yatırım Holding yatırımcısı olan ve 6 yılı aşkın süredir hakkını almak için mücadele içinde bulunan yatırımcı İlhan Aslan Avukatı Nail Çakır aracılığı ile SPK ya açtığı Çağrı iptal davasında mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Buna rağmen SPK bülteninde donukluğun kendiliğinden kalktığı haberi gelmişti. Sonrasında bu karar içinde yürütmeyi durdurma hukuk tarafından sağlanmış olsada MKK kayıtlarına yansımamış olması ortalığı karıştırdı.

Selim Sayılgan’ın avukatları çark etti

Oyları donuk olan Selim Sayılgan’ın avukatları MKK kayıtlarında oluşan gecikmeyi fark edince genel kurulun ertelenmesine karşı çıktı. Kayyum ve bakanlık temsilcisine bu konuda baskı yapan iki taraf avukatları arasında tartışma çıktı. Avukatlar arasındaki tartışma yumruklu kavga noktasına kadar geldi.

Güvenlik sebebiyle iptal kararı açıklandı

Bakanlık temsilcisi ve Kayyum tarafından oluşan gergin ortam bahane edilerek genel kurul güvenlik sebebiyle ertelenmesi açıklandı. Erzurum dahil ülkenin çeşitli bölgelerinden genel kurul için gelen yatırımcılar büyük şok yaşadı. Bu açıklama yapıldığında genel kurul salonunda tamamen sükunet hakim durumdaydı. Buna tepki gösteren yatırımcılar, tepkilerini dile getirdiler.

İlginizi Çekebilir;  Danıştay dan SPK ya Ret

Yatırımcılar bastırdı Kayyum kararını geri aldı

Güvenlik sebebiyle genel kurulun iptal edilmesi Selim Sayılgan ve Zeynep Tümer cephesinde sessizce kabul edilirken Yatırımcılar büyük tepki gösterdi. Güvenlik güçlerinin gerekeni yaptığı ve sadece avukatlar arasında çıkan tartışma bahane edilerek bu kararın alınmasını kabul etmediklerini dile getirdiler. Genel kurulun yapılabilmesi için gereli nisabın hesaplanmasını ve açıklanmasını talep eden yatırımcılar Kayyum ve bakanlık temsilcisini ikna etmeyi başardı.

Nisap sağlanamadı. Genel kurul tekrar yapılacak.

Yatırımcıların itirazı ve genel kurul nisabının hesaplanması çok önemli bir ayrıntıyı ortaya çıkardı. Güvenlik sebebi ile genel kurul iptal olsa bir sonraki genel kurul için herşey baştan alınacak, büyük zaman kaybı oluşacaktı. Kayyum tarafından nisap hesaplanıp açıklandı. Gerekli olan sayı oluşmadığı için genel kurulun yapılamadığı ve bir sonraki genel kurulun nisap aranmadan yapılacağı açıklandı. Toplamda 26 milyon hisseye sahip hissedarların katıldığı açıklanan bu genel kurulda çoğunluk hisse sahibinin küçük yatırımcılardan oluşan grubun olduğu ortaya çıktı.

Sonraki genel kurulda çoğunluk küçük yatırımcı olacak

Açıklana genel kurul nisabına göre 26 milyon hisseye sahip hissedarların %80 i küçük yatırımcılardı. Selim Sayılgan ve Ertan Sayılgan’a ait hisselerin ve Bahar Döşeme ait hisselerin oy hakkının donuk olması, Zeynep Tümer’in hisse sahibi olmaması gerçeği ortaya çıkınca çoğunluk küçük yatırımcıya geçti. 21 gün sonra yapılacak genel kurulda nisap aranmayacağı için genel kuruldaki çoğunluk çok büyük olasılık ile yatırımcılar tarafından sağlanacak. Bu genel kurula 21 milyon hisse ile gelen yatırımcıların sonraki genel kurula 30 milyonun üzerinde hisse ile gelmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir;  Kervansaray Çağrısında bir bilinmez daha çözüldü

Not: Finanstürk özel haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bir yanıt yazın

] }