Cuma, Nisan 26, 2024
Borsa

Global borsalarda yön arayışı devam ediyor

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bülten

BIST 100 endeksi, yüzde 0,61 değer kazancıyla günü 1.085 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 14,8 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,86 ve holding endeksi yüzde 0,85 değer kazandığı günde sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,50 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 1,70 ile metal ana sanayi olduğu görüldü.

Avrupa Borsalarının büyük çoğunluğu günü düşüş ile tamamladı. İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 1,7, Paris’te CAC 40 endeksi yüzde 0,18 ve İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,2 değer kaybetti.
Almanya’da DAX 30 endeksi ise yüzde 0,22 değer kazandı. Gün içerisinde, bazı üye ülkelerde açıklanan PMI datalarının karmaşık bir görünüm sergilemesi ve enflasyonda zayıf görünüm var olan jeopolitik ve jeoekonomik riskler ile birlikte borsalar üzerinde baskıyı bir miktar artırdığı izleniyor.

ABD Borsaları ana endeksler tarafında S&P 500 ve Nasdaq rekorla kapandığı görülüyor. S&P 500 endeksi yüzde 0,78 artarak 3.527 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,39 kazançla 11.939 puana yükseldi. Dow Jones endeksi yüzde 0,76 artışla 28.645,66 puandan günü tamamladı. ABD’de özellikle ISM İmalat PMI verisinin son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaşmasının endeksler tarafında toparlanmaları desteklediği görülüyor.

Bugün, ABD’de açıklanacak olan ADP Datası ve Fabrika Siparişleri verisi takip edilecek. Ayrıca, FOMC üyelerinden Williams, Kashkari ve Mester’in açıklamaları ile Fed’in yayımladığı Bej Kitap raporu yakından izlenecek.

İlginizi Çekebilir;  Borsada negatif açılış bekleniyor

Yeni işlem gününde, Asya seansında işlem gören ana endeksler ve endeks vadeli işlem sözleşmelerinde fiyatlama davranışlarında karışık seyrin devam ettiği izleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar
• İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve IHS Markit tarafından açıklanan Türkiye İmalat PMI Ağustos ayında 54,3 düzeyinde gerçekleşti.

• BDDK tarafından, Temmuz ayına ilişkin “Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri” raporu verilerine göre, BDDK verilerine göre bankacılık sektörünün ilk 7 aylık toplam kârı 38,981 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

• ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne uygulanan silah ambargosunu geçici olarak kaldırdığını açıkladı. (Kaynak: VOA) • Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, ekonominin yeni tip koronavirüs salgınıyla ilgili belirsizliklerle karşı karşıya kalmaya devam ettiğini belirterek, gelecek aylarda uyumlaştırıcı bir para politikasına dönmenin önemli olacağını belirtti.

• Trump, yönetiminin koronavirüs salgını nedeniyle yolcu trafiğinde keskin düşüşle karşı karşıya kalan ABD hava yolu şirketlerine yardım edeceğini ifade etti. (Kaynak: Foreks Haber)

• ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, yeni koronavirüs yardım paketi konusunda Demokratlar ile Beyaz Saray arasında “ciddi farklılıklar” bulunmaya devam ettiğini belirtti. (Kaynak: Foreks Haber)

• Avustralya’da açıklanan GSYH verisine göre, ülke ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde % 7 daraldı.

• Borsa İstanbul’da bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

] }