Cuma, Nisan 26, 2024
Aracı Kurum Raporları

Güne sınırlı kar satışlarıyla başlanabilir

BIST 100: Amerika Birleşik Devletleri piyasalarındaki sert yükseliş sonrası Asya’da daha karmaşık bir seyir var. BIST 100 endekste 1162 seviyesi üzerinde 1188 mukavemet olarak izlenecektir, güne hudutlu kar satışlarıyla başlanması beklenebilir. 1162 üzerinde endekste pozitif görünüm korunacak…

TL Tahviller: Bono faizlerinde hudutlu düşüş yaşanırken, 2 senelik gösterge senette %15 ve 10 senelik senette de %14 bileşik faiz seviyesi mukavemet konumunda. Vasati fonlama faizi %14 seviyesini de aşmış vaziyette…

USD/TL: Büyümekte olan ülke para üniteleri dolar karşısında hafif kıymet kazanırken, TL kısmi olumsuz ayrışma meylini gözetmekte. Dolar kurunda 8,39 dayanak olarak geçerli, yukarıyada da tarihi doruk 8,54 mukavemet konumunda…

EUR/USD: Paritede Fed sonrasında apaçık bir farklılık yok, 1,18 seviyesi üzerinde kalınması ile 1,1910 orta ve uzun vadeli mukavemet olarak geçerli. Dolar endeksi genel olarak düşüşünü sürdürmekte…
TL varlıklar ismine ehemmiyetli tanımlayıcı kur volatilitesi, evrensel taraftaki iyimserliğe aynı miktarda iştirak edebilmemiz için görece TL performansı daha iyi olmalı. Türkiye’nin 5 senelik CDS tehlike primi hudutlu düşüşte, ancak 500 üzerinde kalması olası. Günün ikinci yarısında Amerika Birleşik Devletleri’de açıklanacak tarım dışı istihdam bilgilerini piyasalar yakından izleyecek.

Amerika Birleşik Devletleri tercihleri henüz sonuçlanmazken, bu sabah Asya borsaları karmaşık, Amerika Birleşik Devletleri borsalarının dünkü pozitif kapanışının ardından, vadeli endeks sözleşmeleri satıcılı bir seyir izliyor. BIST 100 Endeksi’nin de hafif satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste 1162 yardımı üzerinde kısa vadeli görünüm pozitif kalmaya devam edecek. 1173 ilk tasarıda dayanak olup, 1188 mukavemet olarak korunuyor. 1162 seviyesinin üzerinde mevcut trade pozisyonlarının korunmasını öneriyoruz.

İlginizi Çekebilir;  Yabancılar borsada alıma devam etti Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Amerika Birleşik Devletleri bono faizlerinde Fed sonrasında çok ehemmiyetli farklılık yok, düşüşün sürat kesmesi ehemmiyetli. Türkiye’nin 5 senelik CDS tehlike priminde geri çekilme limitli. Eurobond piyasasında ihtiyatlı olmakta ve kısa vadeli senetleri seçim etmekte fayda var. TL bonolarda ise 2-10 sene vade için kısmi alımlar var ancak enflasyon görünümü ve yükselen fonlama faizi ile anlamlı bir düşüş güç.

Dolar endeksi son senelerin en düşük seviyelerine yakın, EUR/USD 1,18 üzerine çıkarken, GBP/USD 1,3150 mukavemetine erişmiş vaziyette. Ancak acayip olan Asya’da tehlikesiz liman arayışı ve USD/JPY’nin 104 altına gerilemesi. Büyümekte olan ülke para üniteleri dolar karşısında kazanımlarını genel olarak gözetmekte. Dolar kurunda 8,39-8,54 bandını izliyoruz. Euro kurunda da 9,88-10,01 bandı takip edilecektir.

Asya’da petrol maliyetleri düşüşte, Brent petrol 40 dolar varil etrafında. Altın maliyetleri kıymet kaybeden dolar ile mukavemetini de aşarken, 1965 sonraki mukavemet konumunda. Gram TL bazında ise 525 üzerinde tarihi doruklara yakın seyir var, 532 sonraki mukavemet olarak belirtilebilir.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1162 üzerinde pozitif. Gösterge bono faizinde %15,0 mukavemet seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak bono-tahvil yatırımı yaparak emin oranda pay bonoyu tehlikeyi almayı isteyen yatırımcılar ise bu yarıyılda değişken fonları seçim edebilir.

 

 

 

Bir yanıt yazın

] }