Cuma, Nisan 26, 2024
Aracı Kurum Raporları

Risk iştahı ve kur fiyatlamaları etkili oluyor

Amerika Birleşik Devletlerindeki tercih neticeleri izlenmeye devam edilirken, Biden’ın kazanma olasılığı piyasalardaki maliyetlemelere yansıyor. Biden ve Trump arasında oldukça yakın geçen tercih sonrasında, kaybeden tarafın legal yollara müracaat eterek itiraz etmesi ve sürecin uzaması piyasalar üzerinde baskı oluşturabilecek tehlike etmeni olarak izlenecektir. Fed faiz farklılığına gitmezken, Powell, çoğalan tehlike ve bilinmeyenlik ile mali takviye gereksinimine müteveccih vurgusunu tekrarladı.

Açıklanacak Ehemmiyetli Ekonomik Bilgiler

o 16:30 Amerika Birleşik Devletleri – Tarım Dışı İstihdam Ehemmiyet: Yüksek
o 16:30 Amerika Birleşik Devletleri – İşsizlik Oranı Ehemmiyet: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Amerika Birleşik Devletlerinde başkanlık tercihinin takip edildiği haftada küresel pay piyasalarında müşterili bir seyrin yaşandığı görüldü. Tercih neticeleri ve sonrasındaki süreç gündemdeki yerini gözetmeye devam ederken, bu mevzudaki büyümeler piyasalar üzerinde tesirli olacaktır. BIST-100 Endeksi dün günü %1,06’lık yükselişle 1.180,02 puandan bitirdi. Amerika Birleşik Devletleri borsaları günü %2’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, Amerika Birleşik Devletleri vadelilerinde bu sabah satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karmaşık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,44 – 8,46 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,42’li seviyelerden operasyon görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bu hafta BIST-100 Endeksi’nde yurt dışı piyasalardaki pozitif havanın katkısıyla derlenmenin tesirli olduğunu takip ederken, küresel tehlike iştahının seyri ve kur cephesindeki maliyetlemeler endeksin istikameti üzerinde tanımlayıcı olacaktır. Dün kapanışa doğru bankalar liderliğinde yaşanan satış endekste dalgalanmaya yol açsa da BIST-100 günü yükselişle mukavemet olarak takip ettiğimiz 1.175 üzerinde 1.180,02 puandan bitirdi. Küresel çapta bu sabah kâr satışları yaşanırken, endekste 1.175 seviyesi altında kasım ayı başından itibaren tesirli olan kısa vadeli yükseliş trendi 1.160 ilk ehemmiyetli takviye noktasıdır. 1.160 altında tekerrür 1.120’li seviyeler gündeme gelebilir. Yukarıya doğrultulu hareketlerde ise 1.190 – 1.205 ve 1.216 seviyeleri mukavemet konumunda bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir;  Endekste yatay seyir sürebilir

 

Bir yanıt yazın

] }