Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ekonomi

Yabancı basın TCMB faiz kararını nasıl yorumladı? Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Yabancı basın hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. Yabancı basın yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. Yabancı basın forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. Yabancı basın grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. Yabancı basın fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

Yabancı basın Yorum 2023

Yabancı basın piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen Yabancı basın grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 8,5 ’ten yüzde 15 ’e yükseltti. Artış piyasa beklentisinin altında kalsa da açıklamada kademeli olarak faiz artışlarının devam edileceği mesajı verildi. Banka, en son Mart 2021 ’de faiz artırmıştı.

Hafize Gaye Erkan yönetiminin aldığı 650 baz puanlık Faiz artırımı yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da dikkat çekti. Yabancı ajanslar faiz artışlarının önemli bir politika değişikliğine işaret ettiğini ancak beklentilerin altında kaldığını belirtti.

Yabancı basında konu ile ilgili öne çıkan haberler şöyle oldu Hisse Net Yorumlar 2022,

FT Hisse Net Yorumlar 2022, ROTASINI DEĞİŞTİRDİ

İngiliz finans ajansı Financial Times, “Merkez Bankasının yeni yönetimi, enflasyonu körükleyen ve yabancı yatırımcıları kaçmaya sevk eden politikalardan kopmak için ilk adımları atarken, Türkiye politika faizini neredeyse iki katına çıkardı” dedi.

Adam Samson imzalı ‘TCMB düşük faiz dönemini 6,5 puanlık artışla kapattı ’ başlıklı haberde, faiz artışının Erdoğan ’ın dayattığı ekonomi politikalarından bir kopuşa işaret ettiği belirtildi. Ayrıca faiz artışına ilişkin beklentilerin daha fazla olduğu ve bu seviyelerde negatif reel faizin sürdüğü aktarıldı.

İlginizi Çekebilir;  MPİ Şans Topu sonuçları 9 Eylül 2023: Şans Topu'nda büyük ikramiye sahibini buldu

Seçim öncesinde uygulanan gevşek para politikasının ve hükümet harcamalarının eleştirilere neden olduğu hatırlatılan haberde, “Bu hamle geleneksel politikalara doğru bir kaymaya işaret ederken, yatırımcılar Türkiye ’ye yirmi yıldır liderlik eden Erdoğan ’ın daha önce bu yola sadece rotasını değiştirmek için girdiği konusunda uyarıyor” ifadeleri yer aldı

BLOOMBERG Hisse Net Yorumlar 2022, ARTIŞ BEKLENTİNİN ALTINDA

ABD ’li finans ajansı Bloomberg ’te yer alan haberde, “TCMB, çoğu ekonomistin beklediğinden daha küçük bir faiz artışı sağladı” ifadelerine yer verildi.

Beril Akman imzalı haberde, 2 yılı aşkın bir süredir yapılan ilk faiz artışının geleneksel olmayan politikaları terk etme konusunda bir dönüm noktası olduğu belirtildi.

Haberde faiz artışının beklentilerden küçük olduğu vurgulanırken bu durumun Erdoğan ’ın politika yapıcıları serbest bırakamayacağını söyleyenleri haklı çıkartmış olabileceği belirtildi.

Haberde değerlendirmelerine yer verilen Londra merkezli Gemcorp Capital Management Baş Ekonomisti Simon Quijano-Evans, önümüzdeki aylarda piyasalar ve politika yapıcılar arasında öğrenme sürecin olacağını belirterek, “Kademeli bir yaklaşım için zemin hazırlanıyor” dedi.

CNBC Hisse Net Yorumlar 2022, U DÖNÜŞÜ

CNBC ’de yapılan haberde, Merkez Bankası ’nın faizi yüzde 8,5 seviyesinden yüzde 15 seviyesine çıkartması bir U dönüşü olarak yorumlandı.

Haberde, “Birkaç yıldır Merkez Bankası üzerinde uyguladığı yoğun bir kontrolün ardından Erdoğan, politika yapıcılarının daha fazla bağımsızlığa sahip olmasına izin vermeye istekli görünüyor. En azından şimdilik” yorumu yer aldı.

Control Risks ’in kıdemli analisti George Dyson, karar hakkında CNBC ’ye verdiği demeçte, “Erdoğan, ekonomiyi düzeltmek için kısa vadeli acının gerekli olduğunu ve Şimşek ’i güçlendiriyormuş gibi görünmenin piyasalarda iyi karşılanacağını kabul etti” dedi.

İlginizi Çekebilir;  FED faiz kararı belli oldu! Kasım ayı FED faiz kararı ne oldu?

Bazı analistler ise TCMB ’yi yeterli hamle yapmamakla eleştirdi. BlueBay Asset Management ’ın gelişmekte olan piyasalar stratejisti Timothy Ash, e-posta yoluyla ilettiği notta “Ah – hayal kırıklığı. Piyasa bundan hoşlanmayacak” dedi.

BBC Hisse Net Yorumlar 2022, BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

BBC tarafından yapılan haberde ise “Artış, Türkiye ’nin politika faizini neredeyse ikiye katlasa da, birçok ekonomistin tahmin ettiğinden çok daha az” ifadeleri yer aldı. Buna rağmen faiz artırımının yeni ekonomi ekibinin politikada yaptığı büyük değişikliğe işaret ettiği belirtildi.

Haberde, lirayı desteklemek amacıyla milyarlarca dolar harcayan TCMB ’nin rezervlerinin kritik derecede düşük seviyelere düşmüş olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminin önünde önemli sorunlar olduğu belirtildi.

REUTERS Hisse Net Yorumlar 2022, GÜÇLÜ ADIMLARLA DEVAM EDİLECEK

İngiliz haber ajansı Reuters da TCMB yetkililerinin hamlelerine devam edeceği mesajı verdiğini belirtti.

TCMB faiz kararının ardından Reuters ’a bilgi veren üst düzey bir ekonomi yetkilisi, mevcut faiz kararını “Ekonomi ve Finans alanında aşırı oynaklığa sebep olmayacak şekilde kırıp dökmeden ilerlemek için bu faiz oranı belirlendi” dedi.

Yüksek faizin yan etkilerinin de hesaplandığına dikkat çeken yetkili, reel sektör başta büyüme hassasiyeti de dikkate alındığını belirterek, “Faiz artırma patikasından vazgeçilmeyeceği ortaya konuldu; nasıl şimdi bu orana çıkıldıysa, güçlü adımlarla devam edilecek” diye konuştu.

WALL STREET JOURNAL Hisse Net Yorumlar 2022, TAHMİNLERDE BELİRSİZLİK

ABD ’li finans gazetesi Wall Street Journal ’da Jared Malsin imzasıyla yayımlanan habere göre, bazı yatırımcılar ve analistler kararı ortodoks ekonomi politikasına kademeli dönüşün bir parçası olarak gördü.

Analizde faiz artışlarının bazı büyük bankaların ve analistlerin tahminlerinin çok gerisinde kaldığı hatırlatıldı. Karardan önce Erkan ve Şimşek ’in suskunluğu nedeniyle tahminlerde belirsizlik olduğu belirtildi. Bu durumun kimi tahmincileri yanılttığı belirtildi.

İlginizi Çekebilir;  Rifat Hisarcıklıoğlu: Bankalar destek değil, köstek oluyorlar

Haberde “Karar yeni bir politikanın sinyallerini verse de, faizleri enflasyonun üzerine çıkarmaya çağıran bazı yatırımcıları ve ekonomistleri hayal kırıklığına uğratabilir” ifadelerine verildi. (Sözcü)

Merkez Bankası faizi 650 baz puan artırdı

 

Piyasaların TCMB faiz kararına tepkisi ne oldu?

 

Merkez’den para politikasında kademeli geçiş sinyali

 

İş dünyasından faiz değerlendirmesi

 

Bakan Şimşek’ten faiz kararı sonrası ilk açıklama

 


Yabancı basın Analiz

Yabancı basın net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde Yabancı basın yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Yabancı basın grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Yabancı basın

Yabancı basın yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. Yabancı basın grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. Yabancı basın yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

Yabancı basın Uzman Yorumları

Yabancı basın analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


Bir yanıt yazın

] }