Cuma, Mayıs 3, 2024
Borsa

LOGO hisse için TEB Yatırım hedef fiyatını düşürdü! FinansTürk Hisse Analiz

LOGO hisse hakkında tüm bilgileri burada bulabilirsiniz. LOGO hisse yorum ve analizler yatırımcılar için çok önemli. Yatırımcılar doğru yorum ve doğru analiz görmek istiyor. LOGO hisse forum sitelerinin karmaşasından uzak, kolay anlaşılır yorumları sizlere sunuyoruz. LOGO hisse grafik teknikleri ve yorumları sayfamızda yer alacaktır. LOGO hisse fiyatı ne olursa olsun sizin alım noktanız ve nerede sattığınız asıl önemli olandır.

LOGO hisse Yorum 2023

LOGO hisse piyasada işlem görmektedir. Yatırımcıları tarafından sürekli takip edilen LOGO hisse grafik ve yorum analizleri sürekli ilgi çekiyor. Sizde bizi takip ederek buradaki yorumlardan faydalanabilirsiniz.

TEB Yatırım bugün yayınladığı raporda LOGO hissesi için hedef fiyatını 105 TL’ye düşürdü. Raporun detaylarına göz atalım;

Logo Yazılım 2Ç23’te yıllık bazda %83, çeyreklik bazda %333 artışla TRY268m net kar açıkladı. Açıklanan net kar piyasa beklentisi TRY255m’nin hafif üzerinde gerçekleşirken, tahminimizin üzerinde operasyonel ve finansal kar sayesinde bizim tahminimiz olan TRY241m’yi aştı. 6A23 net karı ise yıllık bazda %38 artışla TRY330m olarak gerçekleşti.

Satış gelirleri yıllık bazda %56 artışla TRY572m oldu ve bizim tahminimiz TRY562m ile piyasa beklentisi TRY570m’ye paralel gerçekleşti. Türkiye’de faturalanan gelirler %133 oranında artarken, müşterilerin kontör harcamaları görece zayıf kaldığından UFRS ciro büyümesi %59 olarak gerçekleşti. Tekrarlanan gelirler ise %140 oranında büyüdü. Romanya tarafındaki ciro artışı yıllık bazda %48 seviyesinde gerçekleşti.

İlginizi Çekebilir;  Gübretaş'a Ait Maden Sahasında 3,5 Milyon Onsluk Altın Varlığı Tespit Edildi

FAVÖK yıllık bazda yalnızca %10 artarak TRY174m olarak gerçekleşti ve bizim beklentimiz olan TRY162m’yi aştı. Yurt içinde yüksek rekabet, Romanya’da ise düşük marjlı kontratlar sebebiyle FAVÖK marjı yıllık bazda 12,5 puan daralarak %30,4’e geriledi. Çeyreğin sonunda TL’de yaşanan değer kaybına rağmen, düşük FAVÖK ve işletme sermayesindeki artış sebebiyle, şirketin net nakit pozisyonu geçen çeyreğe göre %20 oranında daralarak TRY308m’ye düştü.

Sonuçların ardından yönetim 2023 UFRS ciro tahminini TRY2,8 milyardan TRY2,6 milyara, FAVÖK marjı tahminini de %30’dan %24’e düşürdü. Bu güncelleme yılın ikinci yarısının daha zayıf olacağına işaret ediyor. Makroekonomik tahminlerimizdeki güncellemelere rağmen biz de 2023 net kar tahminimizi %27 oranında düşürüyoruz. Tahminlerdeki güncellemeler 2024 ve 25’te net kar beklentimizi yukarı yönde revize etmemize sebep oldu. Böylece hedef fiyatımızı TRY105 olarak güncelledik (önceki TRY108). Yeni hedef fiyatımız yalnızca %19 artış potansiyeline işaret ettiğinden tavsiyemizi TUT’a indiriyoruz.


LOGO hisse Analiz

LOGO hisse net yorumunu anlamak için grafik sistemleri kullanmak tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Grafiklerdeki değişimleri takip ederek sizde LOGO hisse yönü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. LOGO hisse grafik analizlerimiz yatırımcılar tarafından en çok sorulan sorularına cevap oluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

LOGO hisse

LOGO hisse yorum ve grafikler yatırım tavsiyesi içermez. LOGO hisse grafik üzerindeki çizimler en çok bilinen teknik analiz yöntemlerinden alınarak kullanılmıştır. LOGO hisse yorum yapmak daha çok aldığınız ve sattığınız yer ile ilgilidir.

LOGO hisse Uzman Yorumları

LOGO hisse analiz talebinizi en altta yorum kısmına mail adresiniz ile birlikte yazın. Uzmanlarımız maliyet odaklı teknik analiz ile cevap versin.


İlginizi Çekebilir;  TAVHL Hisse Net Yorumlar 2023, Antalya Havalimanı ihalesi Hisse Net Grafik, Hisse Analiz

Bir yanıt yazın

Sıkça Sorulan Sorular

LOGO hisse Kısa vade durumu için yukarıdaki 4 saatlik grafiği inceleyiniz.

LOGO hisse uzun vade için hissenin yukarıdaki haftalık grafiğinde direnci kırmasını takip edin.

LOGO hisse durumu için yukarıdaki saatlik grafiğinde destek noktasını takip edin.

LOGO hisse için hissenin yukarıdaki günlük grafiğinde kanalı takip edin.

LOGO hisse için hissenin yukarıdaki aylık grafiğinde direnci takip edin.